fbpx

Voetreflexologie en meridianen

Voetreflexologie en meridianen

Wat is voetreflexologie?

De voeten staan in verbinding met alle organen en lichaamsdelen in ons lichaam. Ze weerspiegelen als het ware het gehele menselijke lichaam. Door daar met drukpuntreflexologie op te werken kun je het lichaam aansporen om aan het werk te gaan. Zo kun je daar de gezondheid mee bevorderen en klachten kunnen, als die er waren,  zelfs verdwijnen. Het effect kan nog eens vergroot worden door tegelijkertijd ook de meridianen hierin mee te nemen.

Hoe werkt voetreflexologie dan?

Tijdens een voetreflex kan een belemmerde energiedoorstroming in bepaalde zones van het lichaam herstellen alsook onderhouden. Door een massage of door druk op de reflexpunten in de voet kan je blokkades opheffen en komen organen weer in evenwicht.

just relax antwerpen, voetreflexologie, energiebanen, levensenergie

Meridianen:

De levensenergie die door het lichaam stroomt om zo de organen van energie te voorzien.

Meridianen zijn energiebanen die over en door ons hele lichaam stromen. Ze zijn gekoppeld aan organen, die weer een reflexzone ergens anders in het lichaam hebben. Tijdens de voetreflex is daarom ook het ideale moment om aan verstoorde meridianen te werken en te zorgen dat de klachten verminderen en/of eventueel oplossen.

Dus even in het kort; er wordt gewerkt door alle drukpunten in de voet te stimuleren, de meridianen te bewerken en in gang te zetten en om het extra kracht bij te zetten, gebruiken wij ook nog de etherische oliën ter ondersteuning.

Wat voor effecten kun je verwachten na of tijdens een behandeling:

  • Ontspanning
  • Activering van de uitscheidingsorganen : huid, nieren, darm, luchtwegen
  • Verlichting van de pijntoestand
  • Bevorderen van hormonaal evenwicht
  • Meer energie en je beter in je vel voelen

Belangrijk:

Heel belangrijk om te vermelden, is dat je na een voetreflex voldoende water drinkt, zodat alle afvalstoffen een uitweg kunnen vinden en al je afscheidingsorganen goed hun werk kunnen doen. Ook is het beter om die dag geen alcohol te drinken, omdat je je lever niet onnodig aan het werk wil zetten. We willen juist dat alles weer goed georganiseerd geraakt. Als je de lever gaat belasten, dan gaat alle aandacht daarnaartoe. Het eten van een lichte maaltijd nadien is ook ten zeerste aan te raden.

Het kan heel goed zijn dat je moe bent nadien, dan heeft je lichaam duidelijk rust nodig. Geef het die rust, wanneer dat mogelijk is. Overigens heeft het merendeel van de mensen nadien meer energie 😉

We zijn ook gespecialiseerd in onco-voetreflexologie wat ook echt een absolute aanrader is voor diegenen die er nood aan hebben.

Voetreflexologie prijzen

60 min
Voetreflexologie per sessie€ 65
Onco-voetreflexologie per sessie€ 65

 

Voetreflexologie is een complimentaire behandeling waarbij wordt nagegaan waar de natuurlijke weerstand verstoord is en waar mogelijk deze te proberen te herstellen en/of te verbeteren. Wij zijn geen vervangende huisarts die diagnoses kunnen en mogen stellen.

Meld U aan als VIP

Meld U aan als VIP klant om de exclusieve maandelijkse aanbiedingen van Just Relax te krijgen.