fbpx

Raindrop techniek & Vitaflex

Al duizenden jaren worden etherische oliën gebruikt door artsen, therapeuten en andere beoefenaars in de gezondheidszorg om het lichaam te genezen en weer in balans te brengen.

Dr. Gary D. Young heeft zijn uitgebreide kennis over etherische oliën gecombineerd met de oude energetische technieken van de Lakota indianen om de “Raindrop” massage techniek te ontwikkelen. Hij ondervond dat de combinatie van verschillende holistische technieken zoals hieronder beschreven een synergistisch effect creëerde voor het lichaam.

Inmiddels wordt de Raindrop techniek toegepast door vele chiropractors, massage therapeuten en reflexologen. De Raindrop techniek behoort tot één van de populairste collecties van etherische oliën van Young Living.

Raindrop Techniek

De Raindrop technique is een effectieve, weldadige en zeer ontspannende massage waarbij gebruik wordt gemaakt van 100% therapeutische kwaliteit etherische oliën in combinatie met doelgerichte massagetechnieken en verschillende oude energetische technieken van de Lakota indanen.

De 3 technieken die samen Raindrop Techniek vormen:

 • Aromatherapie – Hierbij maken we gebruik van 7 single etherische oliën, 2 blends en een speciale massagemix tijdens de sessie. Het is overeenstemmend met de Franse toepassing van aromatherapie, waarin de oliën onverdund worden aangebracht op het lichaam. Ik neem hier de gulden middenweg door wel eerst een draagolie aan te brengen en minder druppels per etherische olie te gebruiken.
 • Vita Flex Techniek – Vita Flex werd in de jaren 1920 door Stanley Burroughs naar de VS gebracht. Het is een oude Tibetaanse methode die “vitaliteit door de reflexen” betekent. Zijn theorie is gebaseerd op het feit dat lichte druk op het lichaam zorgt voor een elektrische lading die therapeutisch is voor het lichaam. Dit staat bekend als piëzo-elektriciteit.
 • Feather Stroking (veerstrijkingen) – Dit is vergelijkbaar met een massagetermtechniek genaamd effleurage: wat een vloeiende ritmische strijkbeweging over de huid is. De benaming “feather stroking” komt oorspronkelijk bij de indianen vandaan.

Wat zijn de voordelen van Raindrop Technique?

Er zijn heel wat voordelen te noemen, hier zijn er slechts een paar:

 • Balanceren en uitlijnen van de energiecentra van het lichaam. Brengt het lichaam terug in balans door het openen van de energiestroom
 • Revitaliserend en kalmerend
 • Ondersteuning van de luchtwegen, zenuwstelsel en andere systemen van het lichaam
 • Kan bijdragen tot de verbetering van gezonde spieren
 • Ondersteuning van het immuunsysteem, emotionele welzijn en loslaten
 • Hulp bij detox van het lichamelijke systeem
 • Helpt het lichaam met de natuurlijke reactie bij irritatie en letsel
 • Het bevordert het zelf genezend vermogen van het lichaam

Waar komt de naam Raindrop vandaan?

Tijdens de Raindrop procedure worden er 9 verschillende etherische oliën (singles en blends) over de rug boven de wervelkolom op een hoogte van ongeveer 15cm gedruppeld en ingemasseerd. Ook de voeten krijgen de nodige oliën en aandacht. Dit is waar de techniek zijn naam van krijgt.

De theorie achter het druppelen van de olie is als volgt: de oliën bezitten allemaal elektro magnetische eigenschappen. Voordat ze door de huid worden opgenomen, worden ze eerst doorgelaten in het elektromagnetische veld van de ontvanger wat dan al kan zorgen voor een interactie en bevorderlijk kan zijn voor het lichaam.

Wat kan de Raindrop nog meer doen met je?

Door het inademen van de geur die vrijkomt kan er al veel met je gebeuren. De geurmoleculen komen door het reukorgaan meteen in het limbische systeem terecht waardoor ze direct invloed kunnen uitoefenen op onze emoties. Oude emoties kunnen zich laten zien en krijgen ruimte om verwerkt te worden. (Het kan dus best zijn dat je soms een traantje laat bijvoorbeeld.) De uitgekozen geuren stimuleren ons om los te laten, te ontspannen en dragen bij aan een gevoel van zekerheid en onbezorgdheid. De Raindrop massage heeft een positief effect op 4 niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Kun je detox reacties verwachten?

Elke massage dus ook de Raindrop heeft een detox effect op het lichaam waarbij er afvalstoffen vrij komen en er milde bijwerkingen kunnen optreden. Het is dan ook ten allen tijde aangeraden om genoeg water te drinken na een massage zodat je lichaam de afvalstoffen ook kan afvoeren. Een lichte maaltijd na een massage is ook een goed advies. Je wil tenslotte je lichaam niet overbelasten met het verteren van voedsel, waardoor het zich niet volledig kan richten op de invloed van de massage met de gebruikte oliën.

De één heeft meer detox reacties dan de ander, elk persoon is verschillend en het hangt ook af van verschillende factoren die op dat moment in het leven van de ontvanger spelen. Je kan er een relaxt gevoel, een verhoogd bewustzijn of een heel vredig gevoel van krijgen.

Prijzen

 
Raindrop massage€ 75
Vitaflex behandeling (dezelfde techniek als bij de Raindrop, maar een andere routine)€ 60

Wil jij dit ook weleens ervaren?

Spreekt het jou aan, dan kun je hier online reserveren.

Raindrop 2-daagse cursus

Ik geef ook 2 daagse Raindrop trainingen zodat je het aan familie of vrienden kunt geven.  Heb je interesse, hier vind je meer informatie. Je mag ook zeker even mailen of bellen voor meer informatie.

Meld U aan als VIP

Meld U aan als VIP klant om de exclusieve maandelijkse aanbiedingen van Just Relax te krijgen.